Предлагаме най-добрите цени

и най-добрите за Вас условия!

„Еко Феникс” ЕООД гр. Свищов е млада и модерна компания, работеща в областта на изкупуване, сортиране,преработка и рециклиране на отпадъчни и вторични суровини.
Усъвършенстване на фирмената политика в зависимост от изискванията на пазара, автономността при изкупуване и съхранение в собствени пунктове и бази,обработката и транспортирането със собствени модерни машини и съоръжения, младият и мотивиран персонал, инвестициите в разширение на материалната база и модерното оборудване са само част от визията на нашата компания.
Пластмаса
Пластмасите са най-новия и разпространен материал за опаковки. Първата пластмасова опаковка е създадена едва през 1933 г. Но бурната им историята е достойна за завиждане. Няма друг по-ценен и в същото време по отричан материал. Опаковките от пластмаси са евтини и леки, издържат на вода и различни химикали, лесно се получават и обработват, могат да бъдат произвеждани в най-различна форма. Поради голямото им разнообразие, те имат и различни свойства – някой от тях са твърди и чупливи, други удароустойчиви, трети са пластични или дори еластични. Те са универсални! Но широката им употреба в наши дни е причината за образуването на много отпадъци. На всичкото отгоре, пластмасите имат голям обем спрямо теглото си. Сметищата са препълнени с тях. Срещат се по градинки, висят от дървета и какво ли не още. Отпадъците от пластмаси много бързо се превърнаха в символ на обществото, което не мисли за утре, което използва и хвърля. Но те никак не са виновни за това! Пластмасите могат да се рециклират, някои от тях при специални условия могат дори да се изгарят (те са рожби на нефта, който е основната суровина за тяхното получаване), но всичко това изисква отпадъците от пластмасовите опаковки да бъдат събрани и разделени. Уви, различните пластмаси не могат да се обработват заедно. И точно тук е необходима вашата помощ и грижа. Сега ще ви запозная подробно с по-важните членовете на туй огромно семейство. За да се научите обаче, да ги различавате един от друг, когато не са надписани, може набързо да направите няколко съвсем прости експеримента. Трябват само нож, запалка и чаша вода. С тях и малко опит ще можете лесно да разпознаете повечето от пластмасите.

Полистирол (ПС): Чашките за кафе, кофичките от кисело мляко обикновено са направени от полистирол. Той е твърд, но и чуплив, често е лъскав и по тези качества прилича на стъклото. Няма да Ви се удаде да го режете с нож. Дори да опитате, по-скоро ще прилича, че сте го разцепили с брадва. Плътността му е съвсем малко по-голяма от тази на водата, често той плава нейде из чашата, както плава подводницата. При горене отделя природен газ, затова пламти буйно и дори искри. Цветът на пламъка е тъмно жълт. Мирише сладникаво и остават черни сажди. Не бива да се пали, отровен е. Стиропорът също е направен от ПС, но e различен и в него има много въздушни мехурчета…

Полиетилентерефталат (ПЕТ): Той е най-младия член на семейството, но повечето хора вече го познават. От него се правят най-вече бутилки за безалкохолни напитки, олио, минерална вода, бира. Той издържа на ниски и на високи температури, прозрачен е! Подобно на полистирола гори с жълт пламък и дава черни сажди, но не така буйно като него. По тежък е от водата и потъва на дъното. Това е пластмасата, която колкото и да прегъвате много трудно ще счупите. Реже се и се цепи също така с усилие.

Поливинил хлорид (ПВЦ): вече почти не се използва за опаковки на храни. До голяма степен причината за това е Greеnpeace. Природозащитниците казват, че той е токсичен и не бива да се използва за опаковане на храни, производителите на ПВЦ настояват че това са глупости. Всеки има своите експерти, основания и изследвания. Погледнете ако искате в интернет. Аз ще ви кажа само че поливинил хлорида съдържа хлор, и че с хлора, когато е в свободно състояние, шега не бива. Той е бил използван като бойно отровно вещество в началото на първата световна война. Разбира се в молекулната верига на ПВЦ-то хлорът здраво е свързан с атома на въглерода. Та дори в готварската сол има хлор – тя е от натриев хлорид. В никой случай обаче не помисляйте да горите ПВЦ-то. Впрочем само да го запалите и веднага ще разберете за какво става дума – СИЛНО ЗАДУШЛИВ, уверявам ви аз съм го помирисвал и сега гледам отдалеч!

Важно!

„Еко Феникс” ЕООД гр. Свищов има потенциални възможности за обезпечаване с необходимия специализиран транспорт, окомплектован с обучени и подготвени екипи, съобразно конкретните обстоятелства и при допълнително договорени условия!

Важно!
Богата гама от топливо (дърва за огрев, брикети и въглища); строителни материали (тухли, цимент и др.); пластмасови резервоари и фуражни смески (всичките в разнообразни разфасовки), с които дружеството разполага в наличност, могат да бъдат разгледани на територията на всяко подразделение в рамките на делничния работен ден!